A Mommy Works Hungary facebook csoportján keresztül az elmúlt 2 évben már több száz cég talált új munkatársat.

Naprakésznek maradni az otthon töltött évek alatt?

Az anyaság egy gyönyörű, ám sokszor kihívásokkal teli időszak az életünkben: különösen akkor, ha a szülési szabadság alatt vagyunk, vagy a kisgyermekünkkel töltjük otthon az éveket. Legtöbbünk ebben az időszakban természetesen a családjának szentel minden időt, ugyanakkor sokunknak az is fontos, hogy szakmailag is fejlődjünk és ne essünk ki a munka világából. Ebben a cikkben néhány hasznos tippet szeretnék megosztani ahhoz, hogy hogyan maradj naprakész és hogy hogyan könnyítsd meg magadnak a munka világába történő visszarázódást.

1: Tartsuk a kapcsolatot az iparággal: Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk az otthon töltött évek alatt, hogy lépést tartunk szakmailag. Ha már nagyobb a gyerkőc és egyedül tudjuk hagyni pár órára, menjünk el konferenciákra, vegyünk részt szakmai rendezvényeken, kövessük a legújabb trendeket és dolgozzunk azon, hogy kapcsolatot tartsunk korábbi munkatársainkkal. Ne hagyjuk abba a kapcsolatok építését, csak azért, mert otthon vagyunk!

2: Ha nincs lehetőséged személyesen részt venni az eseményeken, akkor is rengeteg opció áll rendelkezésre: olvass szakmai blogokat, könyveket, kövesd a szakembereket a közösségi média platformokon, és törekedj rá, hogy rendszeresen tanulj új dolgokat. Az internet rengeteg ingyenes tananyagot kínál, így könnyű naprakésznek maradni otthonról is. Legyél aktív a LinkedInen, és könyvjelzőzd be a leghasznosabb weboldalakat!

3: Vezessük vissza apró lépésekben a munkát az életünkbe! Ha van lehetőségünk 1-2 órát dolgozni, akár fokozatosan is növelhetjük a munkával töltött idő mértékét, nem muszáj a hosszú kihagyást választani, majd egyből egy 8 órás munkát. Keresd a rugalmas munkaidőt kínáló állásokat. Sok vállalat ma már lehetőséget biztosít arra, hogy az alkalmazottak távolról dolgozzanak, vagy rugalmas munkaidőben dolgozzanak, ami megkönnyíti a családi élet összeegyeztetését a munkával. Ha ilyet keresel, nézz körül az oldalunkon található állások között!

4: Ne féljünk segítséget kérni, ha szükségünk van rá! Az előbb felsoroltakhoz mind plusz időre van szükség, így jól jöhet, ha egy családtag, közeli barát pár órára át tudja venni a teendőidet. Ha nincs ilyen ember a környezetedben, lehetőség van bébiszitter vagy óvoda igénybevételére is. Erősítsd meg magadban, hogy időnként kell, hogy egy kis szabadidőnk legyen, amelyet a szakmai fejlődésre vagy egyszerűen csak a pihenésre fordíthatunk.