A Mommy Works Hungary facebook csoportján keresztül az elmúlt 2 évben már több száz cég talált új munkatársat.

4 tipp a hatékony állástaláláshoz

Végre eljött a nap: újra felhajtod a laptopod, állásajánlatok között szörfölsz, motivációs leveleket írsz, és izgatottan várod, vajon hol fog folytatódni a karriered. De mi a helyzet, ha az indulás mégsem olyan gördülékeny, ahogy elképzelted? Hoztunk néhány egyszerű tippet a kezdéshez, amivel eredményesebbé teheted a jelentkezéseidet!

1: Frissíts, frissíts, frissíts

A legfontosabb, hogy rázd modern köntösbe a jelentkezéshez használt anyagaidat! A divat évente változik, és ez a munka világára is igaz. A régi önéletrajzod például ideje nyugdíjba küldeni, és egy friss megjelenésűt állítani hadba, amin garantáltan megakad a HR-esek szeme. Bár elsőre könnyedén gondolhatod, egy önéletrajzban mégiscsak a tartalom a lényeg, egy szellős és modern dizájnt tükröző CV nagyobb bizalmat kelthet. Ha nem értesz a bonyolult grafikai programokhoz, hozunk egy példát: próbáld ki a Canvát (www.canva.com/), amely egy ingyenes szerkesztőprogram. Az önéletrajztól kezdve a motivációs leveleken át akár prezentációkhoz is használhatod. Ráadásul szuper videókat is találsz az oldalon, amelyekkel könnyedén belejöhetsz a Canva használatába.

2: Hozd magad képbe

Tedd a szívedre a kezed: mikor interjúztál utoljára? Biztosak vagyunk benne, hogy a gyerkőc és az utolsó munkahelyed előtt igazi interjú-ninja voltál, azóta viszont a legtöbb édesanya élete más területére helyezte a fókuszt. Ha te is úgy érzed, picit berozsdáltál, jó ötlet lehet egy egy-két alkalmas coachingot igénybe venni. Az üzleti tanácsadók naprakészek a piaci történesekkel kapcsolatban, tisztában vannak a legújabb interjú-trendekkel, és a CV-det is szívesen megnézik külső szemmel. A Mommy Works Facebook csoportban sok HR-rel, coachinggal, és egyéb tanácsadással foglalkozó tag van, akár őket is felkeresheted. Extra tipp: igyekezz olyat találni, aki azon a területen szakértő, ahol szeretnél elhelyezkedni!

3: Lépj be szakmai csoportba, kövess releváns oldalakat

Ha már csoport: egy olyan közösség, ahol hasonló cipőben járó emberek vannak mint te, inspirációt és erőt adhat. Szívesen ajánljuk az előbb említett saját csoportunkat, de rengeteg más izgalmas közösség is vár az interneten. Akkor is hasznos, ha csak megfigyelő vagy: képben lehetsz a piaci történésekkel, mások történetein keresztül pedig sokat megtudhatsz.

Az internet tele van értékes tudással, csak meg kell találd! A LinkedInen például elérhető a Prémium csomag keretében rengeteg hasznos szolgáltatás. Tippeket kaphatsz az interjúkhoz, motivációs levelekhez, megnézheted, tapasztalatod alapján mely állásokra nagyobb az esélyed, de azt is lecsekkolhatod, hányan jelentkeztek már az adott állásra.

4: Néha kapcsolj ki

És egy fontos tipp: néha felejtsd el az egészet, és töltődj fel! Az álláskeresés stresszes, könnyű „túltolni” és elfáradni. Szabd meg magadnak, hány órát töltesz vele egy nap, és töltsd a többi időt azzal, ami fontos: a családoddal, magaddal, és ha van rá lehetőség, egy kis kikapcsolódással.

Sikeres munkatalálást kívánunk, nézz körül a mi ajánlataink között is!